Η διαπλοκή, οι “κομμουνιστές” καναλάρχες και η θεωρία της εξέλιξης του Κάρολου Δαρβίνου

της Βασιλικής Σιούτη

Η νέα εποχή στην οποία έχει μπει η χώρα, επιβάλλει την αναδιάταξη των δυνάμεων, όχι μόνο της πολιτικής, αλλά και της επιχειρηματικής και της μηντιακής εξουσίας. Το κράτος, πιεσμένο από την τρόικα, σταματάει να μοιράζει χρήμα στην ελληνική διαπλοκή με τον τρόπο που γινόταν μέχρι πρότινος και στις τράπεζες μπαίνουν όροι που κάνουν απαγορευτικά τα γνωστά θαλασσοδάνεια.
darwin-300x193

Την ίδια στιγμή οι βασικοί επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ κι εκπροσωπούνται από τους Β.Βαρδινογιάννη, Γ.Μπόμπολα και Στ.Ψυχάρη ενδιαφέρονται να δηλώσουν παρόντες για την επόμενη μέρα που περιλαμβάνει τις αποκρατικοποιήσεις, ως νέες ευκαιρίες. Αντιλαμβάνονται επίσης, ότι για να παραμείνουν στο παιχνίδι, θα αναγκαστούν και σε συνέργιες και συμμαχίες με τους ξένους παίκτες που θα εμφανιστούν. Κι έτσι όπως η πολιτική κατάσταση παραμένει ρευστή, κάποιοι από αυτούς θεωρούν πιο έξυπνο να μη βάλουν όλα τα αυγά σ’ ένα καλάθι, βάζοντας και μερικά στο καλάθι του ΣΥΡΙΖΑ. Για τους λόγους αυτούς, ορισμένοι επιχειρούν να αυτονομηθούν, καθώς ούτε συναντίληψη υπάρχει, ούτε την ίδια οικονομική ισχύ διαθέτουν. Προκαλούν όμως, τη δυσαρέσκεια των παλιών συμπαικτών που δεν καταφέρνουν να επιδείξουν την ίδια ευελιξία. Όσοι επιμένουν ωστόσο, να παραμένουν προσκολλημένοι στην πολιτική εξουσία, περιμένοντας να τους σώσει με τους παλιούς όρους και δεν αντιλαμβάνονται τις αλλαγές, δύσκολα θα επιβιώσουν.
images

Οι εκπρόσωποι της «διαπλοκής» καταλαβαίνουν τώρα ότι δεν μπορούν να συντηρούν άλλο ζημιογόνα ΜΜΕ που διατηρούσαν για να πιέζουν τις κυβερνήσεις και να κάνουν δουλειές με το δημόσιο, από τις οποίες εξασφάλιζαν πολλαπλάσια κέρδη.

Οι πιο αδύναμοι παίκτες, εγκατέλειψαν το παιχνίδι. Κάποιοι βρίσκονται ήδη στη φυλακή κι άλλοι παλεύουν με νύχια και με δόντια να μη διαβούν τις πύλες της. Αλλά και οι άλλοτε πανίσχυροι παίκτες αγωνίζονται να επιβιώσουν. Τα θεμέλια του άλλοτε κραταιού τηλεοπτικού σταθμού Mega τρίζουν και κινδυνεύει άμεσα αν δε βρεθούν χρήματα – όχι όμως με τον παλιό τρόπο.

Ο Γ.Μπόμπολας και ο Β.Βαρδινογιάννης, λόγω των υπόλοιπων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους, διαθέτουν χρήματα, αλλά δε σκοπεύουν να τα ρίξουν σ’ ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Ο τρίτος μεγάλος μέτοχος, ο Στ.Ψυχάρης δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία κι απ’ ότι φαίνεται οι εποχές που μπορούσε να εξασφαλίζει με ευκολία δάνεια έχουν περάσει. Γι’ αυτό και ενοχλήθηκε όταν πληροφορήθηκε ότι ο Β.Βαρδινογιάννης εξετάζει την αποχώρησή του από το ζημιογόνο Mega, προκειμένου να μετατρέψει το Star «σε ένα νοικοκυρεμένο ενημερωτικό κανάλι» . Αυτό, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που θέλουν τον Β.Βαρδινογιάννη να διατηρεί εξίσου καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οδήγησαν στην πεποίθηση ότι το νέο ανταγωνιστικό κανάλι θα είναι και «αντιμνημονιακό». Κάπως έτσι και βλέποντας τη δύναμη του να συρρικνώνεται, αποφάσισε να βρυχηθεί , επιτιθέμενος άμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ, «καρφώνοντας» όμως και τον ίδιο τον Β. Βαρδινογιάννη.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που θυμήθηκαν πρόσφατα ότι όταν ο Γ.Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είχε αναφερθεί στον Στ.Ψυχάρη «ως υπονομευτή της κυβέρνησής του επειδή η Εθνική δεν του είχε εγκρίνει ένα δάνειο που ζητούσε. Εκείνος από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι ο ΔΟΛ είχε ζητήσει δάνειο , αλλά υποστήριξε ότι η Εθνική –ανεπισήμως – είχε πει ότι ήταν το Μαξίμου που δεν το ενέκρινε. Ήταν τότε, μάλιστα, που ο Στ.Ψυχάρης είχε καλέσει τον Γ.Παπανδρέου να δηλώσει υπό ποιές συνθήκες συναντήθηκαν τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί του ζητήθηκε να πάει (μαζί με τον Γ.Μπόμπολα –ο Β.Βαρδινογιάννης είχε αρνηθεί ) από την πίσω πόρτα».

«Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή και τώρα είμαστε στο μεταβατικό στάδιο. Η μεγάλη αλλαγή, που δεν έχουν συνειδητοποιήσει κάποιοι, είναι ότι το κράτος παύει πλέον να έχει το ρόλο που είχε σε σχέση με τη διαπλοκή» σχολίαζε πριν από λίγο καιρό συνεργάτης του πρωθυπουργού. «Οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά, αλλά έχουν ξεκινήσει. Το κράτος δεν θα είναι πλέον ο βασικός παίκτης της οικονομίας με τον τρόπο που ήταν. Η ισχύς των πολιτικών που ελέγχουν το κράτος μειώνεται. Τα χρήματα που θα διαχειρίζονται στο εξής οι κυβερνήσεις δεν φτάνουν για να συντηρήσουν αυτό το σύστημα που υπήρχε μέχρι τώρα».

Κυβερνητικός αξιωματούχος παραδέχεται ότι ανεξάρτητα από την πρόθεσή τους να βοηθήσουν ή όχι κάποιους επιχειρηματίες, αυτό θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο στο εξής, γιατί τους όρους τώρα τους βάζουν άλλοι. «Όσοι επιμείνουν στις παλιές συνταγές δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτές θα λειτουργήσουν πάλι. Σίγουρα όχι με τον ίδιο τρόπο».

Δεν έχει καμία αμφιβολία άλλωστε, ότι τα «ζημιογόνα κόστη του χθες στα ΜΜΕ, δεν συντηρούνται πλέον». «Όσοι κερδοσκοπούσαν, βγάζοντας εκατομμύρια ευρώ στις πλάτες του κράτους, δεν υπολόγιζαν τις ζημιές που είχαν στα ΜΜΕ. Άλλωστε, για να πιέζουν και να βγάζουν λεφτά από το κράτος τα χρησιμοποιούσαν. Τώρα όμως όσο και να πιέζουν την κυβέρνηση, αυτή –ακόμα κι αν θέλει- δε μπορεί να τους εξασφαλίσει τα κέρδη των παλαιότερων εποχών. Και γιατί τα χρήματα είναι πλέον λίγα, αλλά και γιατί υπάρχει έλεγχος από τους ξένους». Δεν αρνείται ότι η διαπλοκή θα συνεχίσει να υπάρχει, υποστηρίζει όμως ότι θα αλλάξει χαρακτηριστικά. «Κέντρα επιρροής θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όπως και λόμπι. Δε θα γίνουμε ξαφνικά άγγελοι. Διευκολύνσεις θα γίνονται, αλλά όχι όπως παλιά».

Οι συζητήσεις για… το μέλλον της διαπλοκής γίνεται εδώ και καιρό, τόσο στα κομματικά και κυβερνητικά επιτελεία, όσο και σε πολλές συναντήσεις εκπροσώπων του ελληνικού κεφαλαίου. Την περασμένη εβδομάδα όμως, η συζήτηση αυτή πυροδοτήθηκε περαιτέρω, εξαιτίας των άρθρων που δημοσίευσε στα ΝΕΑ και στο Βήμα ο εκδότης Στ. Ψυχάρης, με τα οποία έβγαλε τα εν οίκω εν δήμω.

Στα άρθρα αυτά επιχειρήθηκε μία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, μέσω των οποίων υπονοείται ότι ο Α. Τσίπρας τα βάζει με τα ΜΜΕ μόνο και μόνο για να τα προσεταιριστεί . Φωτογραφίζει επίσης το Β. Βαρδινογιάννη υποστηρίζοντας ότι έχει αποκτήσει σχέσεις με τον Α. Τσίπρα, με «προξενητή» τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού και πρόεδρο του Παναθηναικού, για λίγο, Ν. Κωνσταντόπουλο. Κατηγορεί επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε να δημιουργήσει έντυπα με «αμφιλεγόμενους εκδότες και αμφίβολης προέλευσης χρηματοδότηση». Σχέδια που δεν προχώρησαν, λόγω κωλυμάτων με τη δικαιοσύνη, αναφέρει, και φωτογραφίζει και πάλι επιχειρηματία που εδώ και λίγο καιρό είναι προφυλακισμένος. Επίσης –πάντα με υπονοούμενα κι όχι ξεκάθαρα- ο αρθρογράφος αφήνει να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί το θέμα των αδειών των καναλιών για να πιέσει τους καναλάρχες, αλλά όπως υποστηρίζει «οι αδειοδοτήσεις και η ρύθμιση από μηδενική βάση εξαγγέλλονται για νιοστή φορά». Εν ολίγοις, αυτό που λέει είναι ότι το έργο το έχουν ξαναδεί και από τον Κ. Καραμανλή και από το Γ. Παπανδρέου και ότι όλοι τα λένε αυτά προκειμένου να προσεταιριστούν τους μηντιάρχες.

Η ερμηνεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι «τα λέει στην πεθερά, δηλαδή σε εμάς, για να τ’ ακούσει η νύφη». Όπου «νύφη» εννοούν τον Β.Βαρδινογιάννη. Από το συγκρότημα του ΔΟΛ, ωστόσο, στελέχη του ανέφεραν ότι μηνύματα είχαν πολλούς αποδέκτες.

«Αν φύγει ο Βαρδινογιάννης από το Mega, οι άλλοι θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Θα μείνουν επί ξύλου κρεμάμενοι» σχολίαζε συνεργάτης του Α. Τσίπρα. «Το STAR, με τη συμβολή του Ν. Χατζηνικολάου, θα μπορούσε να πλασαριστεί στην αγορά ως ένα νέο ALTER το οποίο δε θα είναι ένα νέο Mega. Λογικά, θα έχει άλλη γραμμή. Προφανώς φαντάζονται ότι μπορεί να υπάρχει μία άτυπη συνεννόηση μαζί μας, αλλά αυτό δεν ισχύει. Εμείς δεν έχουμε κάποια φιλία με τον Β. Βαρδινογιάννη» υποστηρίζουν.

Σε ερώτηση του «Ε» προς συνεργάτη του Α. Τσίπρα, εάν έχει συναντήσει τον Β. Βαρδινογιάννη ο πρόεδρός τους, απαντά ότι αυτό συνέβη μόνο μία φορά στο πλαίσιο ενημέρωσης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, όταν ήταν ακόμα δημοτικός σύμβουλος. «Δεν υπάρχει άλλη συνάντηση, τουλάχιστον τέτοια που να έχει πολιτικό χαρακτήρα και να την ξέρουμε στο γραφείο του, άρα να έχει πολιτική αξία» προσθέτει.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο των συναντήσεων του Α. Τσίπρα με εκδότες και καναλάρχες (για τις οποίες δέχθηκε έντονη κριτική από τ’ αριστερά) απάντησε ότι «συχνά μέσα από τα ΜΜΕ μας παρουσιάζουν ως ακραίους και απροσάρμοστους. Όταν συναντιούνται μαζί μας όμως, αυτό ακυρώνεται. Επίσης, πρέπει να συνηθίσουν ότι είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση και αύριο μπορεί και κυβέρνηση».

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγεται ότι κάποιοι από τους μηντιάρχες που συνάντησε θυμήθηκαν, μάλιστα, ότι στα νιάτα τους ήταν αριστεροί. Ένας από αυτούς –που είχε αγωνία να τον δει από κοντά, όπως λένε- «εξομολογήθηκε» στον Α. Τσίπρα ότι «παραμένει κομμουνιστής». Του είπε ακόμα, πως «δε θέλει να τον βρίζουν, γιατί ότι κάνει το κάνει για την πατρίδα και τους εργαζόμενους». Τα ΜΜΕ του αιμορραγούν κι έχουν μόνο ζημιά, ανέφερε, αλλά δεν τα κλείνει «για να μην χάσουν τις δουλειές τους όσοι εργάζονται σε αυτά».

Το κεφάλαιο των ΜΜΕ είναι πράγματι πολύ σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν σκοπεύει να το εγκαταλείψει. Εδώ και δύο μήνες, άλλωστε, η στρατηγική στα ΜΜΕ , οι συμμαχίες και η επικοινωνιακή του πολιτική είναι η πρώτη του προτεραιότητα και το γραφείο του Α.Τσίπρα εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε αυτό. Στενός συνεργάτης του, πρόσφατα, σχολίαζε ότι ο μόνος λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «κάτσει» είναι ότι δεν τους «παίζουν» τα ΜΜΕ και θεωρούσε ότι αυτό είναι η μοναδική τους σοβαρή αδυναμία.

Πριν από λίγο καιρό, βουλευτής, από τους προεδρικούς, επιχειρώντας να καταδείξει πόσο σημαντικό ρόλο έχει για τον πρόεδρο του κόμματος η επικοινωνία, έλεγε ότι αυτό είναι το μόνο με το οποίο διαφωνεί μαζί του. «Εκείνος πιστεύει ότι το μίγμα πρέπει να είναι 80% επικοινωνία και 20% πολιτική, ενώ εγώ πιστεύω ότι είναι 50-50».
Στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ παρακολουθούν τις εξελίξεις, διατηρώντας κι αυτοί προνομιακές σχέσεις με αρκετούς επιχειρηματίες και ΜΜΕ.
«Με άλλους κλαίει, με άλλους γελάει» είναι η απάντηση συνεργάτη του Ευ. Βενιζέλου σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τους περίφημους εκπροσώπους της διαπλοκής. Όσο αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ιπποκράτους πιστεύουν ότι τα έχει βρει με τη διαπλοκή.

Στη Ν.Δ, υψηλόβαθμο στέλεχος αναφέρει ότι τα πολυδάπανα ΜΜΕ είναι άχρηστα πλέον στη «διαπλοκή», καθώς δεν πρόκειται να πάρουν πλέον πίσω τα λεφτά τους. Μόνο όσοι προσαρμοστούν στη νέα εποχή θα επιβιώσουν».
Ακόμα και η διαπλοκή άλλωστε, υποτάσσεται στους νόμους της βιολογίας. Σύμφωνα με τον Κάρολο Δαρβίνο, θεμελιωτή της θεωρίας της εξέλιξης, στη φύση επιβιώνουν οι οργανισμοί που διαφοροποιούνται για να προσαρμόζονται καλύτερα στο περιβάλλον και τις αλλαγές του. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να κάνουν σήμερα, επιχειρηματίες, πολιτικοί και ΜΜΕ. Να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, προκειμένου να μην εξαφανιστούν όπως έγινε κάποτε με τους δεινοσαύρους.
(δημοσιεύθηκε στον “Επενδυτή” στις 8/6/2013)

Advertisements

4 Comments

 1. Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
  Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
  Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

  ΓΡΗΓΟΡΗΣ

  Reply

 2. Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις “φαμίλιες”. Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

  ΠΕΤΡΟΣ

  Reply

 3. Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
  Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
  Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
  Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
  Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
  Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
  Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
  Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
  Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
  Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
  ΝΙΚΟΣ

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s